Wijchen
Workshop waszegels maken in de Middeleeuwen

Zondag 31 maart, 13.00 - 17.00 uur, is in Museum Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9, Wijchen een workshop waszegels maken. Waar nu een handtekening of stempel gebruikt wordt om duidelijk te maken dat een document origineel is, werd in de Middeleeuwen een waszegel gebruikt als teken van originaliteit.

Een zegel wordt overigens nog steeds wel gebruikt bij belangrijke mededelingen of overeenkomsten .

Kasteel Wijchen

In de workshop zul je een leren hoe een originele waszegel te maken en en te gebruiken. Je leert hoe de was te smelten boven een kaarsvlam, het uitgieten van de was op het document en het indrukken van de stempel.

Je kunt er ook zien, en zelf proberen, hoe met een stempel een sieraad te maken.

Toegang: De normale tarieven voor het bezoeken van het museum. (Deze tarieven kunt u vinden op de website van Kasteel Wijchen.)

Momenteel is in het museumkasteel de mooie expositie over Emelia van Oranje Nassau, een zus van prins Maurits van Oranje Nassau. De moeite meer dan waard na het maken van de waszegels.

Meer: Museum Kasteel Wijchen

MaasWaalWeb, 28 maart 2019

 

Wijchen
Workshop: Waszegels maken in de Middeleeuwen

Zondag 31 maart, 13.00 - 17.00 uur, is in Museum Kasteel Wijchen, Wijchen een workshop waszegels maken. Waar nu een handtekening of stempel gebruikt wordt om duidelijk te maken dat een document origineel is...
Meer...

Kasteel Wijchen

MaasWaalWeb, 29 maart 2019