Wijchen
Romeinse Bruiloft in  kasteel Wijchen

Van Zaterdag 17 tot en met zondag 25 augustus augustus, is in Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9, Wijchen de reizende expositie "Een Romeinse Bruiloft".

Kasteel Wijchen, waarin Museum Wijchen gehuisvest is.

Woensdag 21 augustus, aanvang 13.30 uur, wordt er een Romeinse Bruiloft nagespeeld, met o.a. ceremonies, symbolen en rituelen en de rollen van vrouwen en mannen bij het huwelijk. Op verschillende punten, zullen de symbolen en ceremonische handelingen bekend voorkomen, want ons huidige, huwelijk is gebaseerd op het oorspronkelijke Romeinse huwelijk.

Voor deze ceremonie zoekt Museum Kasteel nog enkele vrijwilligers voor bruid, bruidegom en de getuigen voor bruid en bruidegom. Meer hierover kunt u vinden onder deze link. Houdt er wel rekening mee dat u als vrijwilliger voor de huwelijksplechtigheid wat vroeger moet zijn voor omkleding en informatie over de huwelijksceremonies.

Bezichtigen van expositie de Romeinse Bruiloft kan met de gebruikelijk toegangsprijzen van het museum. Voor de Romeinse bruiloft geldt geen extra toegangsprijs. Meer informatie over toegangsprijzen op http://www.museumwijchen.nl/

Openingstijden op deze dag zijn van 13.00 -17.00 uur.

Meer: http://www.museumwijchen.nl/

MaasWaalWeb, 7 augustus 2019