Opening Maas en Waalse historie- en kunstroute

Uniek initiatief opent deuren van vier musea en tien kunstenaars

Op zondag 10 april, landelijke Museumdag en midden in de bloesemtijd, kunt u in Maas een Waal van natuur, kunst en cultuur genieten. Door een unieke samenwerking van vier musea, die op deze dag hun deuren openstellen, kunt u kennismaken met aspecten van de Maas en Waalse historie. 
De toegang tot de musea is, dankzij Museumdag, deze dag gratis.

Streekmuseum Tweestromenland Beneden Leeuwen waar op 10 april om 10.30 de eerste Maas en Waalse historische en cultuurroute door wethouder Gerard Zondag van de Gemeente west Maas en Waal officieel geopend wordt. Het museum is een van de vier musea die in de route opgenomen zijn.  

Op de route tussen de musea zetten vijftien Maas en Waalse kunstenaars hun deuren gastvrij open om u kennis te laten maken met hun werk.

In de deelnemende musea is een routebeschrijving verkrijgbaar. U kunt elk van de deelnemende musea als startpunt gebruiken. De deelnemende kunstenaars zijn  aan een, voor deze dag ontworpen, raam-affiche te herkennen. 

Tenslotte, maar niet in de laatste plaats: Maas en Waal staat in bloei! Uitbundig laten de honderden boomgaarden in het rivierengebied zich op hun best zien. Nooit eerder zijn in Maas en Waal historie, kunst, cultuur en natuur zo harmonieus, verrassend en compleet toegankelijk. Een unieke kans die u niet mag missen. Meer...

MaasWaalWeb,  7 april 2005