Streekmuseum Tweestromenland
Lauwse Pop Formatie laat de Jaren ‘60 herleven

Zondag 13 augustus, aanvang 13.15, uur is in Streekmuseum Tweestromenland, Pastoor Zijlmansstraat 3, Beneden Leeuwen in het kader van expositie “De Jaren ‘60” een optreden van de “Lauwse Pop Formatie”.

Lion Quintet in de vroege jaren '60, met kostuum en keurige stropdas.
Maar gaandeweg werd het, in de geest van de tijd, allemaal ruiger.
De jeugd werd vrijer en zelfstandiger en liet dit ook merken.

In de jaren '60 was de naam vooral bekend als het Lion Quartet met de Maas en Waalse popsterren Jan Willems (elektrische gitaar), Henk Willems (drums en zang), Wil van Eck (basgitaar) en Adrie Vlooswijk (toetsenist). In de loop van de tijd zijn samenstelling en naam een paar keer gewijzigd, naar de kern bleef. Op de middag in het Streekmuseum spelen, naast leden uit de kern, Sander Willems (gitaar) en de Poolse gitarist Athur Zajadacz.

De band zal de sfeer van de Jaren ‘60 laten herleven met nummers van de Beatles, Johnny Cash, Fleetwood Mac, Wille De Ville en vele anderen.

De opa’s en oma’s van nu, kunnen op deze middag de nostalgisch de tijd herleven toen ze nog jong en wild waren. Jongeren kunnen zien en horen dat de opa's en oma's niet altijd zo braaf en rustig geweest zijn als ze nu zijn.

Een middag die je niet mag missen.

Toegang wisselexpositie De Jaren ’60: Euro 2,00 p.p.
Kinderen t/m 12 jaar, onder begeleiding: gratis

Meer: http://www.museumtweestromenland.nl

MaasWaalWeb, 31 juli 2017