Curiosamarkt en veiling bij oplevering van 
restauratie toren St. Lambertus Maasbommel

Ter gelegenheid van de oplevering van de restauratie van de kerktoren van de St. Lambertuskerk te Maasbommel wordt een grote curiosamarkt met veiling gehouden op Eerste Paasdag, zondag 27 maart, op het plein bij de kerk. De markt is van 11.30 tot 15.00 uur

Doorkijkje naar de St. Lambertus in de sneeuw. Een prachtige kerk, aan de Maasdijk, typerend voor Maasbommel, het rivierenland en de Maas en Waalse historie. 
Cultureel erfgoed dat we niet verloren mogen laten gaan.  

Optreden Maas en Waals Mannenkoor

's-Middags om 15.00 uur is er, aansluitend op de curiosamarkt en veiling, in de kerk een optreden van het Maas en Waals Mannenkoor. Een geweldig koor dat overal volle zalen trekt en veel lof oogst. Kaarten hiervoor zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Piet Verhoeven, Maasbommel (0487-561586), De Diskohoek in Beneden Leeuwen en Primera te Druten.

Zoek eens op zolder

Aan iedereen bij deze een oproep eens rond te kijken op zolder of vliering, in schuurtjes en rond het huis voor curiosa voor de markt en veiling. Vrijwilligers komen graag bij u langs om uw bijdrage op te halen. Neem hiervoor contact op met P. van Toor (0487-562330) of Jos van Soest (0487-519445). Op 19 maart zullen vrijwilligers in Maasbommel rond gaan om curiosa voor markt en veiling op te halen.

Na de toren, nu het dak

De toren kan er nu weer even tegen, naar schatting langer dan een halve eeuw, maar het dak wacht nog op een hoognodige restauratie. Het kerkbestuur en de restauratiecommissie zouden hiermee graag zo snel mogelijk starten. De netto opbrengst van markt, veiling en concert moet dit mede mogelijk maken.

Meer over de restauratie van de St. Lambertus - Maasbommel

MaasWaalWeb,  18 maart 2005