Ravensteinse Kunst- of Kitschdag

Zondag 25 maart van 12.00 tot 16.00 uur opent het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein weer de deuren van het Oude Raadhuis St. Luciastraat 2, Ravenstein voor de jaarlijkse Kunst- of Kitschdag. Ieder jaar is deze middag weer een leerzaam en vooral ook een gezellig samenzijn. Op de middag zal een zo accuraat mogelijk oordeel geveld worden over uw kostbaarheden.

Door een deskundige, ervaren taxateur wordt een zo accuraat mogelijk oordeel geveld over de aangeboden stukken.

De vondst van het jaar 2011 was een gouden ring opgegraven in Herpen. Deze opmerkelijke vondst dateert uit 1450 en is gegoten in een hoog gehalte goud en bevat de volgende inscriptie: amor vincit omnia (liefde overwint alles). Uit de paleografie (de archeologie van het handschrift) kon worden opgemaakt dat deze ring daadwerkelijk uit de laatgotiek stamt. We staan er misschien niet vaak bij stil, maar ons schrift is onderhevig aan trends, net zoals mode of architectuur. 

De archeologische werkgroep Ravenstein die ieder jaar weer nauw betrokken is bij de Kunst- of Kitschdag is de gelukkige vinder dan ook zeer erkentelijk voor het tonen van deze opmerkelijke grondvondst en is natuurlijk zeer benieuwd of er met deze editie weer iets moois boven tafel komt. 

Al uw kostbaarheden zijn welkom, echter het formaat mag niet te groot zijn, gezien de locatie waar de dag zal plaats vinden. De raadzaal bevindt zich namelijk op de eerste verdieping en de trap naar boven is niet geschikt voor grote objecten. 

De organisator van het geheel is wederom Joost Vlemmix Meester goud & zilversmid en edelsteenkundige. Dus vergeet niet uw edelstenen en sieraden mee te nemen. Joost Vlemmix runt zijn atelier al weer 19 jaar in Ravenstein en is één van de 8 laboratoria van Nederland die gemachtigd is om edelsteen certificaten uit te schrijven. http://www.vvne.nl

Bent u nieuwsgierig geworden kom dan kijken op zondag 25 maart van 12.00-16.00 uur in het oude raadhuis van Ravenstein. Het taxeren is uiteraard weer gratis en er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Jaarlijks gaat uw bijdrage namelijk naar Stichting Manege ’t Huifbed te Berghem. www.huifbedmaasland.nl

MaasWaalWeb, 15 maart 2012