Rivierenland
Acties ROC Rivor brengen Euro 5500,-- op voor Serious Request

Net als vorig jaar, stond ook dit jaar de laatste week voor de Kerstvakantie bij ROC Rivor in het teken van Serious Request. Honderden studenten en medewerkers zamelden op allerlei manieren geld in, met als hoogtepunt de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december.

Trots presenteren studenten van
ROC Rivor de cheque voor Serious Request.

All Night Long

Onder de titel “All Night Long” werd in de school het Glazen Huis nagebootst. Studenten mochten de hele nacht niet eten en slapen, maar zamelden geld in via activiteiten als touwtrekken, cabaret, levend stratego en kickboksen. Daarnaast konden ze lasergamen, crazy 88 opdrachten doen en tegen betaling plaatjes aanvragen bij de DJ.

Wakker blijven voor een goed doel

De ruim 150 studenten en 20 docenten begonnen om 22.00 uur energiek en enthousiast aan de avond. Rond 02.00 uur merkten de eersten dat het lastiger werd om niet in slaap te vallen. Studenten gingen vervolgens voetballen in de aula, kickboksen tegen hun directeur en organiseerden een jamsessie met docenten. Alles om maar wakker te blijven. Ondertussen werd er steeds meer geld opgehaald voor kinderen met een longontsteking in Derde Wereldlanden.

Alles werd gedaan om geld in te zamelen. Van voetballen
in de aula en kickboksen tegen hun directeur tot het
organiseren van een jamsessie met docenten.

Welverdiend ontbijt

Om 06.00 uur sloot Cees Brouwer, voorzitter College van Bestuur van ROC Rivor, de "Long Night" af met een welverdiend ontbijt voor de studenten. Trots vertelde hij dat er in één nacht €1503,40 was opgehaald! Met het eerder in de week verdiende geld kwam het eindbedrag uit op €5500,- euro. De cheque voor dit bedrag werd diezelfde avond nog door vijf studenten naar Breda gereden en overhandigd aan de DJ’s van het Glazen Huis.

Serious Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt iedereen middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn leslocaties in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel.

ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met partners in de regio, waaronder o.a. gemeenten, scholen, bedrijven en instellingen.

MaasWaalWeb, 23 december 2016