Puiflijk
Initiatiefgroep wil kerk Puiflijk behouden

Donderdag 5 januari, aanvang 20.00 uur is er in de RK kerk van Johannes den Doper, Kerkstraat 24, Puiflijk een bijeenkomst van de initiatiefgroep Behoud kerkgebouw Puiflijk. De Initiatiefgroep wil voorkomen dat de kerk verloren gaat voor Puiflijk en Druten Zuid.

De fusieparochie Franciscus en Clara wil zo spoedig mogelijk de kerken van de voormalige parochies Afferden, Deest, Puiflijk en Horssen sluiten. De kerk van Afferden is inmiddels al gesloten, die van Deest zal eind dit jaar gesloten worden. Puiflijk is de volgende.

De prachtige gotische RK kerk
van Johannes den Doper 

De Initiatiefgroep wil op de bijeenkomst onderzoeken of sluiting van de kerk in Puiflijk onvermijdelijk is. Ze is van mening dat als de geloofsgemeenschap Puiflijk en Druten Zuid de kerk zich in wil zetten om de kerk in gebruik te houden, ze een eerlijke kans moet krijgen om aan te tonen dat dit mogelijk is.

De initiatiefgroep wil op de bijeenkomst onderzoeken of sluiting van de kerk in Puiflijk onvermijdelijk is. Ze is van mening dat als de geloofsgemeenschap Puiflijk en Druten Zuid de kerk zich in wil zetten om de kerk in gebruik te houden, ze een eerlijke kans moet krijgen om aan te tonen dat dit mogelijk is.

De initiatiefgroep roept iedereen, die moeite heeft met de sluiting en verkoop van de kerk, op om naar de bijeenkomst op 5 januari te komen. Nu de kerk sluiten en te koop zetten is onomkeerbaar. Het leidt tot het verlies van waardevol cultureel erfgoed. Door alle mogelijkheden te onderzoeken en  goed samen te werken kan veel bereikt worden. Komnende generaties zullen er dankbaar voor zijn.

MaasWaalWeb, 26 december 2016