KVO Maas en Waal
Grote Lentefair in De Lier Puiflijk 

Zondag 25 maart, aanvang 12.30, opent burgemeester LuciŽn van Riswijk van de gemeente Druten de grote Lentefair van KVO Maas en Waal in dorpshuis de Lier, Koningsweg 12, 6655AC Puiflijk.

Een beeld van en eerdere KVO Maas en Waal activiteit in De Lier.
Leuk, gezellig en zeer interessant.

Een fair met voor "elck wat wils" waaronder, demonstraties schoonheidsverzorging, kettingen maken, demonstaties kunst maken, zeep bewerken en nog veel, veel meer. Gezellig en informatief.
Wie even wil rusten: er is een gezellige koffiehoek waar u kunt genieten van koffie, thee of frisdrank en overheerlijk gebak in een gezellige sfeer met muziek en dans.

Bij een lentefair hoort natuurlijk ook een loterij voor het goede doel. De trekking van de prachtige prijzen is aan het eind van de middag.

Afsluiting KVO-project schooltje Sumba - IndonesiŽ

Op deze fair ook de afsluiting van het driejarige project voor een schooltje op Sumba IndonesiŽ van KVO-Maas en Waal  in IndonesiŽ. Trekker van dit project is de Alphense ontwikkelingswerkster Petra de Klein. 

Sumba: een klein eilandje in IndonesiŽ waar KVO Maas en Waal 
steun verleend heeft aan een schooltje voor 6-9 jarigen.

Met de steun van KVO Maas en Waal realiseert Petra op het eilandje Sumba een schooltje voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Bij het schooltje hoort een waterput waaruit de kinderen schoon water kunnen putten om mee naar huis te nemen. Zonder de inspanningen van Petra,  KVO Maas en Waal en andere ondersteuning uit het Land van Maas en Waal zouden deze jonge kinderen niet naar school kunnen. De opzet van het project zorgt er tevens voor dat de ouders de kinderen naar school sturen in plaats van ze mee te nemen om ze de hele dag op het land te laten werken.

De opbrengst van de Lentefair  komt geheel te goede aan het project voor de kinderen in Sumba.

Meer: KVO Maas en Waal en project Sumba  

MaasWaalWeb, 21 maart 2012