Parochie St. Christtoffel
Installatie Titus Amalraj Santhanam door monseigneur Dr. De Korte

Zondag 18 augustus, aanvang 10.30 uur, is in de kerk van de H. Barbarakerk, Rooijsestraat 63 te Dreumel de installatie van Titus Amalraj Santhanam als pastoor van de parochie van St. Christoffel in West Maas en Waal. De installatie van Titus wordt, in een plechtige H. Mis, verricht door mgr. dr. de Korte, bisschop van het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

RK kerk St. Barbara - Dreumel

RK kerk St. Barbara - Dreumel waar Titus Amalraj Santhanam
geïnstalleerd zal worden  als pastoor van de parochie
van St. Christoffel in West Maas en Waal

Bij de installatie van Titus Amalraj zal ook Indiasebisschop Susaimanickam, aanwezig zijn. Hij is de bisschop die Titus priester gewijd heeft en later uitgezonden naar Europa. Na een periode waarin Titus kennisgemaakt heeft met taal en gebruiken in West-Europa is hij naar het Land Maas en Waal gegaan.

Bijzonder is dat Titus snel en vrijwel accentloos Nederlands geleerd heeft. De taalbeheersing zal, nemen we aan, meegespeeld hebben bij de relatief snelle installatie tot pastoor in Nederland. 

 Na de installatie van Titus zal, in zaal 't Centrum tegenover de kerk, gelegenheid zijn om pastoor Titus te feliciteren. Voor wie dit wil ondersteunen met een gift, heeft pastoor Titus aangegeven dat hij eventuele giften over zal dragen voor de verzorging van weeskinderen in het bisdom Sivagangai, India.

MaasWaalWeb, 15 augustus 2019