Oude foto's Beneden Leeuwen op internet

Op de nieuwe website http://www.frankeninajanssen.com zijn oude foto's en ansichten van Beneden Leeuwen. te zien. De bekende straten zoals Zandstraat, Dijkstraat, Zijveld en Achterstraat, foto's van al lang verdwenen, maar toen hoogst moderne, bedrijvigheid en natuurlijk de watersnood van 1926. Buitengewoon interessant voor iedereen die ge´nteresseerd is in hoe het vroeger was. 

Ooit de geliefde hangplek voor wat nu de brave ouderen van Leeuwen zijn. Voor een bezoek aan het Bragje zorgden de meisjes dat de petticoat op zijn wijds was en de  jongens voor een overhemd op zijn witst. 
Dit was de de tijd van Conny Froboes  en Cliff Richard die met een dubbeltje uit de jukebox getoverd werden. We dronken SiSi of SevenUp en de stoerste, heel spannend, een Sneeuwwitje.
Ook Gerard Cox had een vetkuif en Joke Bruis een petticoat dus we hoorden er echt helemaal bij. Het Bragje bracht een nieuwe tijdperk en we genoten er van.
 Toen was geluk was heel gewoon.

MaasWaalWeb, 23 januari 2004

De jeugd van toen...
Foto's uit jaren vijftig en zestig gezocht

Als u ons helpt met foto's uit de jaren vijftig en zestig zullen we deze tijd laten herleven. Kunnen we kinderen en kleinkinderen laten zien waarmee vader, moeder, opa en oma hun ouders slapeloze nachten bezorgden. Petticoats, Kreidlers, werken op het atelier,  zwemmen in de Wetering, duiken van de Klef, met fiets en tent op vakantie, spelen in een bandje of "los" dansen.
Alles waar ze thuis bezorgd van zeiden: "De jeugd van tegenwoordig, wat moet er van terecht komen?" 
We zijn benieuwd! 
E-mail: info@maaswaalweb.nl