Maas en Waal
Margrieten geven bijzonder accent aan dijken en Rivierenland

Het is weer "margrietentijd"! Op veel plaatsen op het talud langs de dijk prachtige velden boeiende margrieten. Combineer dit uitzicht vanaf de dijk met de boeiende activiteiten op de rivier, de wilde pracht van  de uiterwaarden en het gezicht op de dorpjes langs de dijk en u hebt een van de mooiste landschappen in Nederland.  

Prachtige velden margrieten op de dijkhellingen. Zulke zeeŽn van bloemen vindt u overal langs de dijken van Zaltbommel tot Nijmegen.

 Margrieten staan relatief lang in bloei. Een paar weken zullen ze nog wel in bloeiblijven staan, maar wacht niet te lang want nu zijn ze op hun mooist.

Verkeersluwe dijken

De dijken zijn op veel plaatsen verkeersluw gemaakt. Fietsers en wandelaars zijn overal welkom, maar op veel plaatsen zijn auto's verboden of is er eenrichtingsverkeer. Hierdoor zijn de dijken rustiger en veiliger geworden voor de fietsers en wandelaars. De auto ergens veilig weg zetten kan vrijwel overal in de dorpjes gratis.

Maak een rondje op de dijken

In het rivierengebied zijn op verschillende plaatsen toeristische pontjes in de vaart die fietsers en voetgangers overzetten. Leuk om een rondje over de dijken te maken. Bijvoorbeeld met de fiets een rondje Tiel-Varik. Met het pontje Tiel -Wamel  over de Waal en terug over de Waal met het pontje Heerewaarden-Varik en hierna terug naar Tiel. Een rondje van pakweg 10-15 km. Aardig voor zowel wandelaars  als fietsers.

Met een pontje over de rivier

Pontjes over de Waal zijn er ook bij Druten-Doodewaard en Beuningen-Slijk Ewijk. Andere mogelijkheden om de rivieren over te steken  met de bruggen bij Zaltbommel - Waardenburg, Echteld - Benden Leeuwen en Herveld en Ewijk.

Kortom: volop mogelijkheden om te genieten van de mooie Betuwe en Land van Maas en Waal.

Meer: https://www.rivierenland.nl/

MaasWaalWeb, 15 mei 2019

 

Maas en Waal
Margrieten geven bijzonder accent aan dijken en Rivierenland

Het is weer "margrietentijd". Op veel plaatsen op het talud langs de dijk prachtige velden boeiende margrieten. Combineer dit uitzicht vanaf de dijk met de boeiende activiteiten op de rivier, de wilde pracht van de uiterwaarden...
Meer... 

Prachtige velden margrieten op de dijkhellingen. Zulke zeeŽn van bloemen vindt u overal langs de dijken van Zaltbommel tot Nijmegen.

MaasWaalWeb, 15 mei 2019