Maas en Waal
IJsco "schaaknacht" van Tornado voor de jeugd

Op woensdagavond 28 december, aanvang 17.00 uur, a.s. organiseert schaakvereniging Tornado in cultureel centrum D'n Bogerd, Van Heemstraweg 53, Druten een schaaknacht voor jeugdschakers t/m 20 jaar. 

Dit schaakfestijn vindt plaats onder de vlag van de IJsco-toernooien, die door diverse schaakverenigingen uit het gebied van de Oostelijke Schaakbond (Gelderland en Overijssel) worden georganiseerd. De deelnemers komen ook voornamelijk uit het Osbo-gebied. Om mee te doen hoeft de jeugd geen lid te zijn van een schaakvereniging. 

 

Een avondje lekker spannend schaken en de volgende morgen lekker uitslapen

 De “schaaknacht” duurt tot circa 21.30 uur. Lekker lang opblijven en tenminste 7 schaakpartijen spelen en proberen te winnen is de uitdaging. Omdat het schaaktoernooi in de Kerstvakantie valt, kan de jeugd de volgende dag lekker uitslapen. 

De jeugd (tot 21 jaar) wordt ingedeeld op speelsterkte, zodat er in principe weinig krachtsverschil is tussen de schakerts in iedere groep. 
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en er zijn in elke groep mooie bekers te winnen. De speelzaal van D'n Bogerd is al open om 17.00 uur. Aanmelden kan tot en met 27 december, 24.00 uur met een mailtje aan: stanschaakt@upcmail.nl . Vermeld in de aanmelding a.u.b. naam, eventuele schaakvereniging(en) en speelsterkte.

Meer: http://www.svtornado.nl

MaasWaalWeb, 20 december 2016