Alzheimercafť Maas en Waal
Wat als de patiŽnt niet langer thuis kan blijven

Maandag 7 januari, aanvang 19.30 uur, is in zaal Mamre (naast het protestantse kerkje), Kattenburg 59, Druten een avond van het Alzheimercafť over de samenwerking tussen verpleeghuis Huize Elisabeth, Beneden Leeuwen en de familie van de patiŽnt die opgenomen wordt in het verpleeghuis.

Op deze avond zijn gastsprekers Marcel Dekker, hoofd Zorg, inhoudsdeskundige  Marijke Walraven en contactpersoon mevrouw Van Gisteren. Zij zullen een beeld geven van de problemen die zich zoal voor kunnen doen als de patiŽnt niet langer verantwoordt thuis kan blijven.

Wat betekent dit in deze fase voor de patiŽnt en de verzorgers van de patiŽnt en wat kan het verpleeghuis voor ze doen in deze complexe fase.

De gastsprekers hebben veel ervaring en zullen vertellen over de gang van zaken, de problemen die zich voor kunnen doen in het proces en de oplossingen die ze hebben. Ook zullen ze beeld scheppen van de wijze waarop de familie hierbij betrokken kan worden.

Het Alzheimer Cafť is een bijeenkomst voor mensen met het begin van dementie, familie, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden om met elkaar te praten over hun ervaringen en belevenissen bij de aandoening dementie.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Na afloop van de lezing is er nog gelegenheid om nog wat te drinken en na te praten.

Toegang gratis en de koffie staat klaar.

Meer informatie: mevr. Jessie Reulen, tel. 0487-510126

MaasWaalWeb, 5 januari 2019