Alzheimercafé Maas en Waal
Praktijkervaringen met mantelzorg van een dementerende

Maandag 8 april, aanvang 19.30 uur, is in zaal Mamre (naast het protestantse kerkje), Kattenburg 59, Druten een avond met het thema: "De rol van de mantelzorger".

In Nederland zijn er dagelijks 300.000 mantelzorgers bezig met de verzorging van ouders, familieleden of andere kennissen. Veel van deze mantelzorgers hebben te maken met mensen die in meer of mindere mate dementerend zijn. Een ontwikkeling die hun werk verandert en doorgaans extra tijd en werkdruk meebrengt. In sommige gevallen kan deze druk zo groot worden dat het een (bijna) ondraagbare last gaat vormen. Hoe hier mee om te gaan en wanneer hulp vragen?

In dit kader zal Elly Arts openhartig vertellen over haar rol en ervaringen als mantelzorger van een dementerende. Het geeft een beeld van de problemen die je kunt ontmoeten. Ervaringen waarin je wellicht raakpunten met je eigen ervaringen ziet, maar wellicht ook tips over hoe situaties en problemen aan te pakken.

Het Alzheimer Café is een bijeenkomst voor mensen met een dementie, familie, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden om met elkaar te praten over hun ervaringen en belevenissen met de aandoening dementie.

De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Toegang gratis en de koffie staat klaar.

Meer informatie: mevr. J. Reulen, tel. 0487-510126

MaasWaalWeb, 3 april 2017