Maas en Waal
Alzheimercafe: Slaapproblemen en dementie

Maandag 12 december, aanvang 19.30 uur, is in zaal Mamre (naast het protestantse kerkje), Kattenburg 59, Duten een avond over slaapproblemen en dementie. Spreekster is op deze avond Heleen Harbers, verpleeghuisarts cq. specialiste ouderengeneeskunde in zorgcentrum St. Elisabeth, Beneden Leeuwen.

Bij ouderen verandert het slaapritme. Zo wordt men o.a. vaker wakker en moet men vaak even het bed uit. Tot zover is het eigenlijk niets bijzonders. Het hoort bij ouder worden.

Het wordt pas een echt probleem als men gaat dwalen in huis of dingen gaat doen die gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld niet in de gaten hebben waar dingen in de weg staan of even vergeten dat er ook nog een trap is op de route die men loopt.

Mevrouw Harbers heeft ervaring met deze problemen kent dit gedrag en kan ook tips geven waarop extra te letten. Ook zal ze tips geven hoe om te springen met de problemen en, voor zover mogelijk, preventieve maatregelen te nemen. Uiteraard kan men vragen stellen en na de lezing nog even napraten met medebezoekers.

Toegang: gratis. Zaal open vanaf 19.00 uur

Meer informatie: Jessie Reulen, 0487-81 0126

MaasWaalWeb, 8 december 2016