Maas en Waal
Verdienen aan zonnecellen als je woning er niet voor geschikt is  

Wie eens rond kijkt in Het Land van Maas en Waal ziet een snel groeiend aantal huizen met zonnecellen op het dak. Goed voor het milieu, want hiermee lever je een bijdrage aan hetbeperken van CO2 in atmosfeer, en bovendien ook nog eens goed voor de portemonnee, want je verdient de kosten van de zonnecellen er mee terug en bespaart op ook nog eens op je energiekosten.

Investeren in zonnepanelen kan een antrekkelijke investering zijn.

Helaas zijn er mensen hier niet aan mee kunnen doen. Als je in een appartement woont kan het niet of mag het niet van de huurbaas en het komt ook voor dat een geschikt niet voor zonnecellen.

De Energieco÷peratie Opgewekt Maas en Waal heeft voor deze mensen een oplossing. Als je een bedrag investeert in de Energieco÷peratie, gebruikt deze dit bedrag voor het plaatsen van zonnepanelen. De deelnemers krijgen, zodra de zonnepanelen elektriciteit gaan leveren, een deel van de opbrengsten. Bovendien zal hij een belastingkorting krijgen op zijn elektriciteitsrekening. Kortom: het is een investering die goed is voor het milieu en de portemonnee.

De moeite waard om er eens even over na te denken. Momenteel loopt er een project waaraan inwoners uit de postcodes 6617, 6631, 6651, 6652 (Afferden, Bergharen, Druten en)Horssen) deel kunnen nemen. Deelname is al mogelijk vanaf een duizend Euro's beperkt bedrag.

Houd jer wel rekening mee dat er ook financiele risico's zijn. Laat je hierover goed informeren.

Meer: http://www.opgewektmaasenwaal.nl

MaasWaalWeb, 19 februari 2018