Maas en Waal
Loket Duurzaam Wonen Plus succes

Het loket Duurzaam Wonen Plus dat inwoners helpt bij het duurzamer maken van hun woning is een succes. Er zijn in de afgelopen maanden al 200 contacten afgewerkt en dit aantal groeit met gemiddeld drie contacten per dagdeel.

Zonnepanelen, maar ook dak-, muur- en vloerisolatie en dubbelglas
 maken en woning duurzamer. Vaak kan men ook subsidie
krijgen voor het duurzamer maken van de eigen woning.

Er zijn nogal wat mensen die mogelijkheden zien om de woning duurzamer te maken door dubbel glas, isolatie van muren en dak en vloer isolatie. Maar juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn en het in het algemeen om vrij grote investeringen gaat weten de bewoners niet hoe ze moeten beginnen. Het loket Duurzaam Wonen Plus helpt mensen om een en ander een op een rijtje te zetten om gemakkelijker tot een beslissing te komen.

Inwoners kunnen zich ook over verduurzamen van de woning oriŽnteren op de website van Duurzaam Wonen Plus. eerst oriŽnteren eop de website en daarna contact zoeken met het loket maakt het allemaal nog gemakkelijker.

Inmiddels zijn er ook weer subsidie mogelijkheden mogelijkheden die, mits correct toegepast, helpen om de kosten te dekken. Ook hierbij kan het loket advies en hulp geven.

Loket Duurzaam Wonen Plus werkt, in het Land van Maas en Waal voor de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. Inwoners van de gemeente West Maas en Waal kunnen niet terecht bij het loket Duurzaam Wonen Plus omdat west Maas en waal niet onder de Regio Nijmegen valt.

Meer: http://www.duurzaamwonenplus.nl/

MaasWaalWeb, 26 december 2016