Oude voertuigen bij Solexmuseum

De Oude Voertuigendag, startplaats Wijchen, heeft gisteren veel oude auto's naar het Land van Maas en Waal gebracht. De voertuigen maakten een tocht van ongeveer 70 km waarbij onder andere De Tuut in Appeltern en het Solexmuseum in Maasbommel aangedaan werden.

Een van de mooiste wagens op bezoek bij het Solexmuseum 
in de Meester van de Venstraat in Maasbommel

Wat later, dan verwacht, ongeveer vanaf 12.00 uur, arriveerden de de wagens bij het Solexmuseum in de Meester van de Venstraat in Maasbommel, waar ze een bezoek brachten aan het prachtige Solexmuseum van Lard en Corry Brands. Hier stond de koffie klaar en konden de bezoekers de prachtige collectie Solexen, maar ook andere merken van de eerste generatie bromfietsen, bewonderen. Het leidde tot interessante discussies, want een liefhebber van oude auto's, tractors of vrachtwagens haalt zeker zijn neus niet op voor het ingenieuze Solexje dat in de magere jaren na de Tweede Wereldoorlog de arbeider zijn deel in de mobilisering gaf.

Het prachtige dashbord. Dit is techniek, maar ook kunst.

Het weer was in het algemeen redelijk, maar helaas was er ook soms een buitje dat de prachtig glanzende bolides verraste op hun tocht. Vervelend voor de cabriolets, want regen betekent voor hen de kap dicht en niet langer de wind door de haren. Maar het betekent ook, voor alle deelnemers, dat er deze week weer druk gepoetst moet worden om de geliefde voiture weer zijn glanzende uiterlijk terug te geven. Een mooie hobby, die je vooral van van de straat houdt. Maar de weekends op de straat, met overal langs de weg en op de rustplaatsen bewonderaars maken dat allemaal weer goed.

Meer: http://www.oudevoertuigendag.nl

          http://www.solexmuseum.nl

MaasWaalWeb, 14 september 2009