Spectaculaire lancering van uniek Maas en Waals zakenblad

Gisteren is bij restaurant De Weegbrug in Wamel op een spectaculaire wijze het eerste exemplaar van Business Special uitgereikt. Een oehoe, de grootste uilensoort ter wereld, bezorgde per luchtpost, het eerste magazin bij Thomas Steenkamp, burgemeester van West Maas en Waal. 

Voor de reuzenvogel, met een spanwijdte van meer dan 150 cm, was het een hele klus want de Business Special is een op zwaar, glanzend papier gedrukt magazin, dat de krachten van deze reuzenvogel danig op de proef stelde.

Burgemeester Steenkamp met de "postbode" 
die de eerste Business Special bezorgde.

Het glossy magazin is geheel gewijd aan Maas en Waal, met het accent op West Maas en Waal. Met bijdragen van tientallen ondernemers en bedrijven, maar ook van de gemeente West Maas en Waal, de Kamer van Koophandel, de ondernemersverenigingen Verrassend Leeuwen, De Gouden Ham en DOV, Businessclub Maas en Waal, ZLTO, het platform Ondernemend Maas en Waal, recreatiebeheerder Uiterwaarden en de Zorggroep Maas en Waal.

De "postbode" was afkomstig van het bedrijf Flying Emotion van Henri Hommerson. Het bedrijf organiseert voor bedrijven uit heel Nederland een breed scala evenementen, trainingen en workshops.

Toen Hommerson zich op de zorgsector ging richten merkte hij dat in deze sector geld al snel een onoverkoombaar probleem is. Om dit probleem op te lossen heeft hij de stichting Flying Emotion opgericht die voor gehandicapten het "onmogelijke"  haalbaar moet maken. Een van de activiteiten van de stichting om hiervoor geld in te zamelen wordt de Flying Tour. De bekende voormalig profwielrenner Michael Boogerd heeft hiervoor al zijn medewerking toegezegd.

Henri Hommerson met een van zijn werknemers.

Burgemeester Steenkamp verklapte dat hij 10 jaar geleden bij zijn komst in West Maas en Waal verbaasd was over de gespannen verhoudingen tussen ondernemers en de gemeente. Gelukkig is dat nu veranderd. Gemeente en ondernemers hebben elk hun eigen verantwoording, maar tegelijkertijd hebben ze elkaar ook nodig. Dit wordt nu beter begrepen en dat is in het belang van beide partijen. 

De burgemeester is blij met het Business Special magazin. Een mooi, professioneel stuk profilering en promotie van de bedrijvigheid en het ondernemerschap in West Maas en Waal. Vooral nu het wat slechter gaat en er gevochten wordt om elke klant is dit belangrijk. Ondernemingen die werken aan het binnenhalen van klanten zijn belangrijk. Die scheppen werkgelegenheid en brengen geld in het laatje. Daar profiteert de hele lokale gemeenschap van volgens de burgemeester.

Steenkamp kon ook niet nalaten op te merken dat het magazin geheel door de participerende ondernemingen gefinancierd is. Steenkamp hierover: "Ze hebben het zelf betaald en dat moet ook want wij hebben geen geld. Wat we wel kunnen is een initiatief in het belang van de gemeenschap faciliteren en dat hebben we natuurlijk ook graag gedaan." Niet alleen graag, maar ook goed, getuige de lof van de uitgever van het magazin voor de samenwerking met de gemeente. Dat we in een crisis beland zijn is ons overkomen. Hoe we er uit komen bepalen we zelf. In Maas en Waal wordt hier keihard aan gewerkt.

MaasWaalWeb, 15 september 2009