Beleef de lente met de families  Ooievaar, IJsvogel en Boerenzwaluw

Moe van de grijze luchten, de koude wind en de miezerige regen. Moe van de winter en toe aan de lente? Dan is de site  'beleef de lente' iets voor u. Vogelbescherming Nederland heeft webcams opgehangen bij de nesten van verschillende vogels zodat u mee kunt kijken hoe ze de lente beleven.

Beleef de lente en kijk ook eens hoe de ooievaars werken aan 
het vol krijgen van hun nest. Bij de mensen brengen ze de baby's, 
maar uit eigen ervaring weten ze wel dat er meer bij komt kijken.

De families SOoievaar, IJsvogel en Boerenzwaluw en anderen hebben eitjes die door de vrouwtjes bebroed worden of waarvan de eitjes als uit zijn. Nog wat weken, of soms zelfs maar dagen en dan is het tijd voor de beschuit met muisjes.

Volg het en u komt gegarandeerd in de ban van de lente. Huis uitmesten, nieuw verfje, lekker flirten en vrijen en, wie weet, straks ook de wieg klaarzetten. 

Verwacht niet de vogels altijd thuis aan treffen. Er moet ook nog gewerkt worden en ook het boodschappen doen kost nogal wat tijd. "Ze zaaien en ze maaien niet" staat in de bijbel, maar het eten moet nog steeds wel verzameld worden en dat wordt er niet minder op als straks de kleintjes om eten schreeuwen. Beleef de lente en gegarandeerd dat het winterdipje als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Leuk zijn ook de filmpjes waarin de hoogtepunten opgenomen zijn. 

MaasWaalWeb, 23 maart 2012