Net niet de Radio Gelderlandprijs
Radio Gelderland bezoekt Lauwe on Ice

Vanochtend, zaterdag 24 november, verzorgde Radio Gelderland vanuit de feesttent van Lauwe on Ice, de gehele ochtend de live uitzending Radio Gelderland Tour. In dit programma wordt elke zaterdagochtend een plaats in Gelderland bezocht en vandaag was de eer aan Beneden Leeuwen.

Vijfentwintig tor de rand gevulde emmers bewijzen dat je Leeuwenaren warm kunt laten lopen voor een ijsklontje. 
En het werden er nog meer! 
Maar waren er ook maar meer bezoekers gekomen. 

In de uitzending waren o.a. Ger de Weert, Hans van Zwam, burgemeester Steenkamp, Chris Kolvenbach en Ed van Heck te horen.

Verder was er een kans om 500 Euro te winnen voor een vereniging in Beneden Leeuwen. Hiervoor moesten diverse opdrachten vervuld worden, waaronder het verzamelen van 25 grote emmers ijsklontjes, diverse quizjes en moesten zich minstens 1000 bezoekers laten registreren in de feesttent. Voor alle onderdelen konden punten verzameld worden en als de 2500 puntengrens overschreden werd was men winnaar. Lang zag het er naar uit dat de ijsklontjes, goed voor 300 punten, een barrière zouden vormen. Maar het bleek toch mogelijk om voldoende Leeuwenaren warm te laten lopen voor een ijsklontje en werd de limiet ruimschoots overschreden.

In de volle feesttent van Lauwe on Ice worden kunstenaar Ed van Heck en burgemeester Thomas Steenkamp van Maas en Waal door Radio Gelderland aan de tand gevoeld over een alternatief van de verloren "boom van Mina Kuppen". Ed verdedigt met verve zijn standbeeld,  de burgemeester zegt niets en verwijst naar de "brede" commissie uit het dorp die met een voorstel moet komen. 

Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om op zaterdagochtend de 1000 benodigde Leeuwenaren naar de feesttent te lokken. De wekelijkse boodschappen, met kinderen naar de sportclub, het ophangen van de lichtjes voor Lauwe on Light en de vele, vele andere klusjes die blijven liggen voor de zaterdag blijken toch net even belangrijker dan Radio Gelderland en het goede doel. Jammer voor de restauratie van de kerk, want daarvoor zou het bedrag, als het binnen gehaald was, bestemd zijn. Jammer, want er werden toch nog bijna 600 mensen geteld en een paar honderd meer hadden de restauratie weer een beetje verder gebracht.

Het lag overigens ook niet aan Lauwe on Ice. In de feesttent was het warm en gezellig en ook op de ijsbaan werd er lustig op los geschaatst. Schaatsen is overigens dit jaar een geweldig succes. Op de helft van de rit zijn al even veel bezoekers geteld als in 2004 gedurende het hele evenement. Er kan nog tot 2 december elke dag geschaatst worden. Grijp deze kans!

Meer: http://www.lauweonice.nl  

MaasWaalWeb, 24 november 2007