Maas en Waal
Bijentelling voor jong en oud in eigen tuin of met IVN in omgeving

Dit weekend, zaterdag 13 en zondag 14 april, is het weekend van het de nationale bijentelling. Wie een tuin rond het huis heeft kan hieraan mee doen.

Wie geen eigen tuin heeft kan ongetwijfeld plaatsen met veel bijen vinden. Voor wie het liever met een deskundige doet, heeft IVN Maas en Waal een telling voor kinderen in het Speelse Veld en voor volwassenen in de Leeuwense Waard.

 

Het Speelse Veld. Hier zullen ongetwijfeld bijen te tellen zijn.

De telling van bijen in je eigen tuin kan als volgt:

  1. Wacht tot de tuin minstens een half uur droog en zonnig is. Uitgaande van de weersverwachtigingen, zal dit mogelijk zijn.
  2. Loop rustig door de tuin en noteer de bijen die je ziet. Als je verschillende bijensoorten ziet, noteer dat. Als je geen onderscheid kunt maken van soorten, beperk je dan alleen tot het aantal.
  3.  Stuur het resultaat naar https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijentelling/   en vul daar het resultaat van je telling in.

Bijentellen met het IVN

Een andere mogelijkheid is deelnemen aan de Bijentelling van IVN Maas en Waal.
Dit zijn de mogelijkheden:

Bijentellen kinderen

IVN Maas en Waal  heeft dit weekend voor de kinderen een bijentelling in het Speelse Veld op zaterdag 13 april, 14.00 - 16.00 uur. Verzamelen op de kruising Zijveld - Liesterstraat, Beneden Leeuwen.

Aanmelden tot 11 april 2019 bij https://www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal/activiteiten/

Bijentellen Leeuwense Waard

Verzamelen bijentelling, zondag 14 april, 14.00 - 16.00 uur, bij de toegang naar de Leeuwens Waarden op de kruising Waalbanndijk -Tesstraat, Boven Leeuwen. aanmelden niet nodig.

Meer: https://www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal

MaasWaalWeb, 11 april 2019