Gemeente West Maas en Waal
Originele aanpak leefbaarheid en zelfredzaamheid

In het gemeentehuis van West Maas en Waal zijn door wethouder Bert van Swam drie subsidies leefbaarheid en twee subsidies samenredbaarheid uitgereikt. Met de subsidies, elk van Euro 750,--, moeten de ideeŽn gerealiseerd worden die omschreven zijn in de aanvraag van betreffende subsidie.

Vertegenwoordigers van de activiteiten voor leefbaarheid en
zelfredzaamheid die hun plannen uit kunnen gaan werken
met subsidies leefbaarheid en zelfredzaamheid.
Vierde van links: wethouder Bert van Swam. 

Doel is dat door een project de inwoners bij elkaar gebracht worden om samen leefbaarheid of samenredzaamheid in een dorp op gang te brengen. Wethouder Bert van Swam hierover: "Wat en hoe je het doet, ligt bij jezelf. Zorg dat het geld besteed wordt en zorg dat de doelgroep het op prijs stelt."

Dat deze uitgangspunten werken blijkt uit de originaliteit van de ingeleverde projecten. Hier een paar van de projecten:

Maasbommel

Maasbommel krijgt dit jaar een nieuw, eigentijds, multifunctioneel dorpshuis. Hier rondom worden activiteiten georganiseerd die zoveel mogelijk mensen uit het dorp nieuwe dorpshuis gaan. Zo zien ze, met eigen ogen, welke mogelijkheden er zijn.

Beneden Leeuwen

MFA de Rosmolen wil wat meer doen voor de jeugd van 14 tot, pakweg, 17 jaar. Te groot voor kinderactiviteiten, te jong voor volwassen. De Rosmolen gaat dit gat invullen met een Disc Jockey (DJ) contest en Teener Event. Met vrienden en vriendinnen luisteren en genieten van aankomend DJ-talent.
Samen werken aan wat echt bij je past!

Appeltern

DorpsPlatform Appeltern / Themagroep Hart voor Elkaar organissert doorlopend activiteiten met het motto "We zorgen niet voor..., maar we zorgen dat..." In andere woorden: "Wat we willen, fiksen we. Samen!!"

 MaasWaalWeb, 28 april 2019