West Maas en Waal
Kennismaking en discussie over grootschalige energie-opwekking

Donderdag 12 september, 18.30-22.00 uur is in de zaal van De twee Linden, Zandstraat 100, Beneden Leeuwen voor de inwoners van West Maas en Waal een kennismaking en disscussie over grootschalige energie-opwekking in West Maas en Waal. Denk bij grootschalige elektrische energie-opwekking aan grote windmolens en velden met zonnecelpanelen.

Windmolens laten zich redelijk inpassen in het Hollandse landschap.
Als ze steeds groter worden kunnen ze ontsierend worden.

In de avond wordt zichtbaar gemaakt welke verschillende mogelijkheden er zijn voor grote windmolens voor energie-opwekking en grote elektrische zonnevelden.

Deelnemers aan de avond kunnen discussieren over de verschillende mogelijkheden van energie-opwekking en discussieren over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden bij toepassing in West Maas en Waal.

De achtergrond van deze bijeenkomst is de noodzaak om CO2-uitstoot dratisch te verminderen. Hieraan moet wereldwijd elk land aan bijdragen. De regeringen zullen dit doen door iedereen, naar mogelijkheid, te verplichten deel te nemen.

Zonnepanelen worden steeds meer toegepast. Wanneer komen er
zoveel dat het Nederlandse polderlandschap zijn beeld verliest.

 Voor Maas en Waal, met zijn grote open gebieden, ligt het winnen van wind- en zonenergie voor de hand. De kunst is om deze zo toe te passen dat de overlast voor de inwoners zo min mogelijk is. Op deze avond zal hiervoor veel aandacht besteedt worden.

Aanmelden voor deze avond kan nog tot vr 7 september. Wacht niet te lang met aanmelden want zijn nog maar enkele vrije plaatsen over.

Aanmelden kan met een Email aan energie@maasenwaal.nl . Meld bij de aanmelding Naam, organisatie (indien van toepassing), emailadres en telefoonnummer.  

MaasWaalWeb, 31 augustus 2019