Maas en Waal
Eerste paal voor IKC Beneden Leeuwen

Vrijdag 4 mei is onder belangstelling van leerlingen en mewerkers van de basisscholen De Leeuwenkuil en de De Wijzer en het Pax Cristi Junior College de eerste betonpalen geboord voor het Integraal Kind Centrum (IKC). Het boren van de eerste paal werd uitgevoerd door twee leerlingen van De Leeuwenkuil - De Wijzer en wethouder Bert van Swam van de gemeente West Maas en Waal.

Wethouder Bert van Swam met de dappere hulp van twee
kinderen van basisscholen De Leeuwenkuil en De Wijzer
boren de eerste paal voor het IKC Beneden Leeuwen.

Voor de leerlingen die geholpen hebben bij het boren van de eerste palen zal het een gebeurtenis zijn die ze niet snel zullen vergeten van want door de buitengewoon grote machines voor het boren van de palen zullen ze zich even kaboutertje gevoeld hebben.

Voor wethouder Van Swam was om een andere reden een gebeurtenis om nooit te vergeten. Voor hem is het IKC, financieel het duurste project, in zijn twaalfjarige carriėre als wethouder van de gemeente West Maas en Waal en het ziet er niet naar uit dat er in de komende vier jaren nog eens zo'n groot project gestart zal worden.

De aannemers Bergland Bouw en Schrijvers Technische Isolatie gaan er nog steeds van uit dat de bouw in het (vroege) voorjaar opgeleverd zal zijn.

Meer: Bouw IKC start in april

MaasWaalWeb, 6 mei 2018