Gelderland
Slot Doddendael populairste trouwlocatie van Gelderland

Volgens Toptrouwlocaties.nl is Slot Doddendael, in Ewijk, de populairste trouwlocatie van Gelderland. Als u dus iets bijzonders wenst te maken van eeuwige trouw is dit een mooie plaats om voor ouders en vrienden de belofte voor eeuwige trouw te maken. Houd er wel rekening mee dat het trouwen in het slot met rond Euro 5000,00 tot Euro 7500,00 een aardig bedragje, maar dan heb je ook iets om levenslang niet te vergeten.

Het witte Slot Doddendael, dat als een vader waakt over het dorp.
Hier trouwen straalt trouw, rust, liefde en geluk uit.

Doddendael, mag dan de populairste trouwlocatie zijn, het is niet de duurste van Gelderland. De duurste van de provincie is kasteel Wijenburg in het Betuwse plaatsje Echteld. Houd hier rekening met een bedrag van Euro 7500,-- tot Euro 10.000,--. Overigens zijn de hier genoemd bedragen maar een richtlijn, want met bijzondere eisen kun het zo duur maken als je maar wilt.

Maar wie betaalt dit allemaal? Vroeger was het gebruikelijk dat de ouders van de bruid de kosten van de bruiloft betaalden. Een traditie die al van de Romeinen, die stamt. Ver voor de beginning van de huidige jaartelling.

Maar alles verandert tegenwoordig, zo ook de betaling van de bruiloft. De betaling door de ouders van de bruid komt minder voor en wordt, geheel of gedeeltelijk, vervangen door de gezamenlijke betaling door de ouders van bruid en buidegom. Vaak ook met de betaling van een deel van de kosten door het bruidspaar.

Kasteel Wijenburg - Echteld. Niet de populairste, wel duurste
 van Gelderland. Maar dan krijg ook echt iets bijzonders.

Maar moet het allemaal wel zo duur zijn? Natuurlijk niet! Met een plechtig deel in het raadshuis en  het diner en feest in het plaatselijke restaurant en feestzaal zal het veel mider kosten, en even aardig en gezellig als het feest in een kasteel.

Het kan trouwens nog eenvoudiger. In alle gemeenten van Nederland  kun je gratis trouwen. Veelal ben je dan gebonden aan een bepaalde dag en de trouwplechtigheid is soberder, maar als je de het raadshuis uitloopt ben je precies hetzelfde getrouwd als het paar dat uit uitgewuifd wordt na de plechtigheid in het kasteel.

Hoe lang het huwelijk stand houdt staat ook helemaal los van franje, kosten, pracht en praal van de huwelijksplechtigheid. Voor gezondheid en geluk kun je, ongeacht de kosten van de huwelijksplechtigheid, geen garantie krijgen. Lief en leed delen en van elkaar blijven houden werkt nog het best.

MaasWaalWeb, 9 februari 2019