Eric Hullegie en Manon van Hees winnen Dijkenwielertocht

De tweede Maas en Waalse Dijkenwielertocht is bij de heren gewonnen door Eric Hullegie uit Puiflijk en de dames door Manon van Hees uit Boven Leeuwen. Beiden finishten in de kopgroep in vrijwel dezelfde tijd. De 72 km werden door de snelste rijders in ca. 2 uur en 10 minuten afgelegd. Een gemiddelde snelheid van 35 km/uur.

De tocht is een geweldig succes geworden. Gezegend door prachtig weer met een lekker zonnetje fietsten de deelnemers  over de Waaldijk van Beneden Leeuwen en naar Ewijk, waar via Bergharen de oversteek gemaakt werd naar de Maas bij het historische stadje Batenburg. Van hieruit ging het, tegen de wind in naar Dreumel waar men weer op de Waaldijk kwam. Vanaf hier ging het, zo hard men kon, over de Waaldijk naar de finish in Beneden Leeuwen. 

Een prachtige tocht over de mooiste dijken met een prachtig gezicht op de rivier, de boomgaarden, het polderlandschap en de dorpjes aan de rivier. Tot Dreumel reed iedereen max. 30 km/uur. De laatste 10 km was de koers vrij en kon men op jacht naar de ereplaatsen. Bij de finish op het Dorpslein was het een gezellige drukte.

Geen wonder dat steeds meer fietsers, uit het hele land,  de eerste zaterdag van september Beneden Leeuwen en het Land van Maas en Waal weten te vinden.

Uitslagen

      Mannen

  Naam Plaats
1 Eric Hullegie Puiflijk
2 John Hol Beneden Leeuwen
3 Jos van den Bosch Wamel
4 Frank Wakker Beneden Leeuwen
5 Patrick Hofman Nijmegen

       Vrouwen

  Naam Plaats
1 Manon van Hees Boven Leeuwen
2 Monique Derks Druten
3 Wilma Gerritse Ewijk
4 Anouk Verbruggen Wamel
5 Mia Litjes Ewijk

Naar Foto album

Meer: http://www.dijkenloop.nl