Boven Leeuwen
Leeuwenmars in prachtige bloesemtijd

Op zaterdag 29 en zondag 30 april  wordt de inmiddels 56-ste Leeuwenmars gehouden met afstanden van 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km. Start en finish, vanaf 8.00 uur, in sportcomplex "De Hoge Berg", Trambaan 1 (hoek Molenstraat-Trambaan), Boven Leeuwen. 

Het startbureau is op beide dagen open van 07.30 uur tot 17.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Appelbloesem in volle glorie

Bloesempracht voor wandelaars Leeuwenmars

De tocht, in de omgeving van Boven Leeuwen, in de ontluikende lente, voert langs de bloeiende boomgaarden en over de dijken van Maas en Waal. Door het koude voorjaar zal er waarschijnlijk nog veel bloesem te bewonderen zijn.

De 25 kilometer is als een echte tweedaagse te lopen. De eerste dag gaat de route over de dijk naar Wamel en Dreumel waar de rustplaats is bij het pittoreske theehuisje onder aan de dijk. 
De tweede dag gaat brengt u naar de andere kant van Maas en Waal. Via de voor het grootste gedeelte autovrije dijk gaat de route richting Druten en Deest. Ook hier kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de uiterwaarden en de uitgestrekte boomgaarden. Via het gezellige centrum van Druten gaat u weer terug naar Boven Leeuwen.

Een prachtige kans om in een weekend een groot gedeelte van Maas en Waal te zien. De langere routes passen ook perfect in een trainingsschema voor bijvoorbeeld de Vierdaagse van Nijmegen. Er zijn diverse mogelijkheden in Maas en Waal om te overnachten. Ook hierin kunt u meer vinden op de site van de Leeuwenmars.

Inlichtingen:  http://www.leeuwenmars.nl

MaasWaalWeb, 22 april 2017