Beuningen
Workshop onderzoeken uilenballen

Woensdag 19 april,  14.00 - 15.30 uur, is er een workshop uilenballen onderzoeken in het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen.

Dijkmagazijn Beuningen

We kennen allemaal wel het gezegde "met huid en haar" als iets helemaal aangepakt wordt. Maar uilen nemen dit gezegde wel erg letterlijk. Als zij een vogeltje of muisje opeten slikken ze het hele beestje, met huid en haar, in. Vervolgens worden in de maag de voedingsstoffen er uitgehaald, waarna de restanten als een bal uitgekotst worden worden.

Wie deze uilenballen uitpriegelt kan veel leren over de eetgewoonten van de uilen. want uit de restanten is te achterhalen wat ze eten. In de workshop gaan we dit doen, met als hulpmiddel een kaart met de afbeeldingen van botjes van verschillende diertjes die op de menulijst van de uil staan. Maar je kunt verder gaan. Is het een klein, jong muisje geweest dat een beetje onvoorzichtig was of een vogeltje dat net te langzaam was om te ontsnappen? Het beginnen met het uitpluizen van een uilenbal is een beetje eng, maar al snel zal je nieuwsgierigheid het winnen en wordt het juist spannend.

De workshop richt zich, ruw weg  op, kinderen in de leeftijd 7 tot 13 jaar.

Kosten Euro 2,50 per kind, incl. een drankje. Meer informatie en aanmelden: 024-6777000 of een mailtje aan dijkmagazijn@hetnet.nl

Meer: http://www.hetdijkmagazijn.nl

MaasWaalWeb, 15 april 2017