Vormsel kinderen Beneden Leeuwen

Gisteren, zaterdag 3 maart, hebben kinderen uit Beneden Leeuwen van vicaris dr. Ron van den Hout van het bisdom Den Bosch het H. Vormsel ontvangen. In een volle parochiekerk kregen de vormelingen de handoplegging door de vicaris en de zalving met het heilig chrisma.

Prachtige dienst met, v.l.n.r. diaken Peter de Snoo, vicaris Ron van den Hout en kapelaan Sunny Philip

Vicaris Van den Hout had vooraf uitgelegd wat het H. Vormsel betekent. 
Het H. Vormsel geeft aan de vormeling:

  • Meer kennis van Jezus
    Jezus is liefde. Liefde voor God en liefde voor je medemens. Zij Christus niet: "Wat je voor de minstens van mij doet, doe je voor mij".

  • Een beter inzicht in je talenten
    Als kind wordt er voor je gezorgd. Nu je het kind zijn achter je gaat laat moet je jezelf voorbereiden op een taak voor de samenleving. Dat kan van alles zijn, zolang je het het maar met volledige inzet en overtuiging doet. Van den Hout: "Wat je straks ook wordt:, loodgieter, ouderenverzorgster, dokter, lerares of directeur: realiseer je dat ongeacht wat je doet belangrijk is voor voor wie je het doet."

  • Moed en kracht
    Je gaat nu grotere wereld in. Grotere scholen zorgen voor een bredere kijk, maar er gebeuren ook dingen waarvoor je een standpunt in moet nemen. Dat vergt eerlijkheid, kracht en moed. Doe niet mee als een kind gepest wordt, maar neem het op voor het kind dat gepest wordt. Doe niet mee aan zaken waarvan je weet dat het niet passend is er aan mee te doen. Maak keuzes die passen bij je geweten. Dan zit je goed.

Een gedreven vicaris van den Hout legt uit wat de 
betekenis is van het H. Vormsel. 
Maak keuzes die passen bij je geweten. Dan zit je goed.

Het werd met vicaris Van Den Hout. kapelaan Sunny en diaken Peter De Snoo, koortje 2Gig en kinderkoor Enjoy  en de vormelingen een prachtige dienst. Nog even en de basisschool zit er op en nieuwe uitdagingen melden zich aan. De vormelingen hebben laten zien waarvoor ze staan en kunnen de uitdagingen die op ze wachten aan. Vicaris Van den Hout kan de bisschop vertellen dat hij kan rekenen op deze generatie jonge Maas en Walers.

Feestelijk versierde kerk

MaasWaalWeb, 1 maart 2012