Fysio-fitness van Fysio Beneden Leeuwen breidt verder uit

Fysiotherapie Beneden Leeuwen is al ruim 10 jaar actief op het gebied van fysio-fitness en revalidatietraining in Beneden Leeuwen. Onder de naam TracÚ ('trainingscentrum' en traject terug naar fit zijn) werd het trainen begeleid in het Sporteon. 

De nieuwe, fysio-fitness van Fysiotherapie Beneden Leeuwen.

"Door sluiting van het Sporteon was het noodzakelijk snel een alternatief te vinden", zegt Berry Simons. "Wij trainden in het Sporteon wekelijks met 50 tot 60 mensen. Omdat de meeste deelnemers in een herstelproces zitten, moet je de training niet te lang onderbreken. Gelukkig kwam het gebouw naast de Fysiotherapie aan de Pastoor Zijlmansstraat vrij. Door een snelle aanpassing van het gebouw en de inrichting met fitnessapparatuur waren we na 3 weken weer aan het trainen met de mensen." 

Hans Teunissen vertelt dat er veel veranderd is. Theunissen: "Er is een grote oefenruimte bijgekomen die is ingericht met verschillende cardio-apparaten en een krachtcircuit. Binnen deze ruimte wordt onder professionele fysiotherapeutische begeleiding revalidatietraining aangeboden. Tevens worden hier de groepslessen voor COPD, hart- en vaataandoeningen en artrose verzorgd. 

De bedoeling is dat op termijn ook een diabetes- en senioren groep gestart wordt. Onder leiding van onze kinderfysiotherapeut Lotte Verschragen draaien er al kinder- en jeugdgroepen. Ook voor mensen zonder lichamelijke klachten is het mogelijk om onder professionele begeleiding te trainen bij TracÚ."

 Voor informatie: http://www.fysiotherapiebenedenleeuwen.nl of bel 0487-591930.

MaasWaalWeb, 14 maart 2012