Batenburg
Vogelwandeling Liendense Waard

Zondag 15 februari, aanvang 10.00 uur, is er een vogelwandeling met een boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen in de Liendense Waard bij Batenburg. Start vanaf de parkeerplaats Liendensewaard, Molendijk (bij Kasteelse Allee), Batenburg.

Het vredige Batenburg aan de Maas

Vogels zijn mooi weer nomaden. Als het hier te koud is trekken ze naar het warme zuiden om als het daar te warm wordt weer terug te komen om te genieten van de mooie Nederlandse lente en zomer. Ook een omgekeerde trek komt voor. Veel vogels uit koudere streken zoals ScandinaviŽ en het barre SiberiŽ komen juist naar Nederland om hier te overwinteren. Een doorlopend komen en trekken zorgt dat er altijd vliegende weernomaden te vinden zijn op en rond de waterrijke gebieden van ons land. Daarnaast zijn er ook nog de vaste bewoners die hooguit pas als het vriest naar het zuiden trekken.

In de wandeling op de Liendense Waard zijn verschillende gasten te zien die in de winter hier naar toe trekken. Een bont gezelschap waarover de deskundige rondleider veel kan vertellen. Wie er een heeft kan een verrekijker meebrengen. Deze kan het allemaal nog interessanter maken.

Deelname: Euro 5,00 p.p. Kinderen 4 t/m 12 jaar onder begeleiding: Euro 2,50 p.p.
Reserveren niet nodig.

Meer info: Jan Taat, tel. 06-8308 6024 of Anton van der Velde, 06-1665 1048

MaasWaalWeb, 11 februari 2015