Appeltern
Dit weekend testritje maken met dorpsauto

Zaterdag 15 en zondag 16 juli kunnen inwoners van Appeltern weer een testritje maken met de elektrische dorpsauto. Opgeven voor een testrit kan bij Sandra de Graaf of Dorothé Toebast via www.mooi-appeltern.nl (zie link hieronder).

De dorpsauto is beoogd als een alternatief voor het gebrekkige openbaar vervoer in Appeltern en omgeving. Met de dorpsauto kan men relatief eenvoudig familie en kennissen bezoeken, boodschappen doen, ziekenbezoek en dergelijke.

De kosten zijn aanvaardbaar. Euro 5,00 per uur, met een maximum van Euro 40,00 per uur. Hierin ziet al 100 km brandstof. Na dezeeerste 100 km betaal je Euro 0,15 per km.

Voorwaarde is, uiteraard dat men minimal 18 jaar is en beschikt over een geldig rijbewijs. Het gebruik is  vrij simpel. Je kunt de auto tot twee dagen voor de reis reserveren. Verder moet je, via en afdruk van je rijbewijs, bekend zijn de organisatie van de Dorpsauto en verklaad hennen dat je de Algemene Voorwaarden kent en accepteert.

Na inschrijven krijg je, als de auto nog vrij is voor de opgegeven datum en tijd, een code waarmee je auto open kunt maken en gebruiken.

Wie komend weekend een testritje wil maken kan het zelf ervaren dat het gebruik vrij gemakkelijk is. Aanmelden voor een testritje kan, via  bij Dorothe Toebast of  Sandra v/d Graaf op via www.mooi-appeltern.nl (zie link hieronder).

Meer: http://www.mooi-appeltern.nl

MaasWaalWeb, 12 juli 2017