Verenigingen gratis een Website    

Een eigen Website

MaasWaalWeb biedt aan alle verenigingen in Maas en Waal een gratis Website aan. Verenigingen kunnen deze Website gebruiken zoals ze willen. Denk bvb. aan:

 • Activiteitenkalender
  Wanner is er repetitie, training, feestavond, bestuursvergadering, etc.
 • Nieuwtjes voor de leden en de achterban.
 • Opstelling van teams
 • Verslagen van verenigingsactiviteiten. (Wedstrijden, acties, etc.)
 • Werving nieuwe leden.

Kortom, alles wat van belang is voor de leden, de achterban en de inwoners van Maas en Waal. Klik eens op VCA '84, een Website voor een denkbeeldige volleybalclub, die een indruk geeft hoe je Website eruit zou kunnen zien.

MaasWaalWeb

Je Website wordt rechtstreeks bereikbaar via de voorpagina van MaasWaalWeb. Dat is handig voor de gebruikers en het garandeert ook dat je Website ook echt bezocht gaat worden. Rechtsreek er naar toe surfen is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Non-profit

In principe komen alle non-profit organisaties in aanmerking. Bvb. sport-, muziek-, ontspannings-, carnavals- en buurtverenigingen. Maar ook ouderen, scholen, kerken, vrijwilligersactiviteiten, Rode Kruis, welfare etc. 
Een uitzondering maken we voor non-profitorganisaties met belangrijke inkomsten uit bvb. belastingen, subsidies of bijdragen van gebruikers. (Bvb. overheid, zieken- en verpleeghuizen.) 

Zelf je Website maken

De organisaties moeten zelf hun Website bouwen en onderhouden. Hiervoor is door MaasWaalWeb een compleet ondersteuningspakket ontwikkeld. Dit pakket gaat er van uit dat je nog nooit eerder een Website ontwikkeld hebt. ook stellen we geen bijzondere eisen aan de computerkennis. Het is voldoende als je wat ervaring hebt met een tekstverwerker zoals bv. Microsoft Word. Natuurlijk is het ook handig als je kunt werken met Internet Explorer. 

Op drie gratis cursusbijeenkomsten van drie uur elk leren we je de eerste beginselen. Vanaf de eerste bijeenkomst werk je aan het opzetten van je eigen website en na afloop van de cursus kun je, bij voldoende zelfwerkzaamheid een basiswebsite in de lucht brengen. Loop je vast bij het bouwen van je Website dan is er via E-mail of telefoon gratis hulp beschikbaar.

Regels

We beginnen, zoals past bij Internet, met heel weinig regels. Belangrijke uitgangspunten zijn:

 • Openbaar
 • Niet kwetsend of beledigend
 • Geen discriminatie
 • Geen (semi-)commerciŽle activiteiten. Wel een uitzondering voor de gebruikelijke clubacties. (Bvb. loterij, fancy fair, rommelmarkt.)
 • Geen inbreuk op auteursrechten

Verder zullen we de ontwikkelingen volgen en indien nodig aanvullende regels stellen. Het beleid is dat er veel moet kunnen.

Advertenties

Plaatsing van advertenties (zg. "banners") is mogelijk. Verenigingen krijgen een deel van de opbrengst. Het informatiepakket geeft hierover meer informatie. Zo kan je Website een bijdrage leveren aan de clubkas.

Belangstelling

Reageer door het invullen van het informatieformulier. Wij nemen dan contact  op voor de toezending van de samenwerkingsovereenkomst en de werkwijze.

Niet te moeilijk?

Veel mensen beginnen al te rillen bij de gedachte aan computers. Een eigen Website is wel mooi, maar toch niet haalbaar omdat het te moeilijk is.

Niet bij MaasWaalWeb. Zoals je teksten aanlevert bij een drukker, moet je bij ons de teksten aanleveren voor de Website.Omdat we efficiŽnt willen werken stellen we wel bepaalde eisen aan de wijze waarop het materiaal aangeleverd wordt, maar dat gaat niet verder dan goed gebruik van een Wordprocessor.  Moeilijker is het echt niet.

Wat is Eckel?

Eckel is een nieuw bedrijf, dat zich concentreert op Internet diensten. We ontwerpen Websites, ontwikkelen E-commerce oplossingen en geven adviezen aan bedrijven. Kenmerken van Eckel: initiatief, creatief, innovatie en high-tech.

Kijk voor meer informatie eens op de Website van Eckel.

IdeeŽn

Nog een leuk idee om je Website iets bijzonders te geven, maar je twijfelt of het mogelijk is. Stuur een e-mailtje met je idee en we kijken of het haalbaar is. We willen dat MaasWaalWeb echt iets bijzonders wordt.

De wijde wereld

Met Internet ben je over de gehele wereld bereikbaar. Maak daar gebruik van. Maak bekend dat je op het Internet zit. Aan leden die zijn vertrokken om te studeren of voor een baan elders. Aan Maas en Walers die de wijde wereld ingetrokken zijn.

Uit ervaring weten we dat er veel belangstelling is voor het thuisfront. Gebruik Internet om de wereld kleiner te maken.