Maas en Waal
Opening Tech-Lokaal in Pax Christi - Druten

Vrijdag 5 oktober opent burgemeester van Riswijk van de Gemeente Druten het Tech-Lokaal van het Pax Christi College officieel openen. Hierop volgend is er in het Pax Christi College, Mr. van Coothstraat 34, Druten, het Tech-Lokaal van 16.00 -20.00 uur open voor belangstellenden. Toegang van het Tech-Lokaal is grenzend aan het parkeerterrein van het PAX Christi College aan de Mr. van Coothstraat.

Pax Christi College - locatie Mr. van Coothstraat, Druten

Leerlingen van het Pax Christi zullen demonstreren wat in het Tech-Lokaal mogelijk is. Ze kunnen er, onder andere, technische proeven uitvoeren en werken met moderne technieken.

Ook kunnen ze er werken met de laatste technische snufjes. Het Tech-Lokaal beschikt bijvoorbeeld over een 3D-printer waarmee het mogelijk is om drie dimensionale voorwerpen te printen. Werken in het Tech-Lokaal geeft leerlingen een beeld van werken met techniek. Het kan helpen bij het maken van de best passende voortgezet onderwijs.

Het Tech-Lokaal in Druten is het tweede Tech-Lokaal in het Land van Maas en Waal.  Het eerste is het Tech-Lokaal bij de dependance van het Pax Chriti College van Beneden Leeuwen.

MaasWaalWeb, 27 september 2018