Maas en Waal
Laatste etappe Olympia's Tour meerdere keren door alle dorpen

De route van de laatste etappe, op zondag 16 september, van Olympia's Tour zal alle dorpen van de gemeente West Maas en Waal meerdere keren aandoen. Na de start in Dreumel gaan de renners drie keer door Alphen, Maasbommel, Appeltern, Altforst, Boven en Beneden Leeuwen en Wamel. Deze ronden zijn elk ongeveer 40 kilometer.

Renners, publiek, ploegleidersauto. Olympiade's Tour zal heel
voor alle dorpen een uniek eveneemt maken.
(Foto van Giro 'd Italia, , West Maas en Waal)

De slotetappe wordt afgerond met 6 rondjes door Boven en Beneden Leeuwen, met uiteindelijk de finish in de Zandstraat, Beneden Leeuwen. Deze rondjes gaan door Zandstraat, Zijveld, Van Heemstraweg, Florastraat, Waaldijk, Molenstraat, Trambaan Zandstraat. Elke Leeuwens ronde is ongeveer 12 km. In totaal is de laatste etappe van Olympia's Tour 186 km.

Olympia's Tour, voor renners van 18 tot 23 jaar, is de de ronde die nauwkeurig in de gaten gehouden wordt voor de talentenscouts van de profteam's. De talenten  Olympia's Tour kunn je  binnen enklee jaren terug zien Giro 'd Italia, Tour de Frande en andere grote, internationale wielerevenementen. Ook Olympia's Tour is overigerns internationaal. Dit jaar doen er onder andere vijf teams mee, waaronder Lotto Sudal, Team Wiggins (UK),  Ago-Aqua Service (BelgiŽ), MailfracingSweden en Wales Racing Acadamy (UK).

 

Elke ploeg heeft zijn eigen reservefietsen. Gaat er wat verkeerd,
en is de wagen van zijn n ploeg in de buurt, dan zitt de
renner binnen enkele seconden weer op zijn fiets.
(Foto van Giro 'd Italia, West Maas en Waal)

Voor alle dorpen zijn er mogelijkheden om rond de tour recreatieve activiteiten te maken. Dit kan gaan van activiteiten voor de kinderen tot volwassenen. Verwacht mag worden dat deze dag duizenden mensen uit de wijde omgeving van West Maas en Waal zullen komen om de aankomende wielerprofs in actie te zien en van het evenement een dagje uit te maken. Het initiatief hiervoor ligt bij de vereningen en ondernemers in de dorpen.

Meer: Slotetappe Olympia's Tour komt naar West Maas en Waal

MaasWaalWeb, 30 juni 2018

 

Maas en Waal
Laatste etappe Olympia's Tour meerdere keren door alle dorpen

De route van de laatste etappe, op zondag 16 september, van Olympia's Tour zal alle dorpen van de gemeente West Maas en Waal meerdere keren aandoen. Na de start in Dreumel gaan de renners drie keer...
Meer...

Renners, publiek, ploegleidersauto. Olympiade's Tour zal heel
voor alle dorpen een uniek eveneemt maken.
(Foto van Giro 'd Italia, , West Maas en Waal)