West Maas en Waal
Ruimte voor nieuwbouw circa 30 woningen per jaar

Voor de jaren 2019 en 2020 heeft de gemeente West Maas en Waal ruimte gekregen voor het laten bouwen van 60 woningen. Gemiddeld 30 woningen per jaar . Het is aan de gemeente te bepalen in welke dorpen deze woningen gebouwd gaan worden. De gemeente gaat overigens zelf niets bouwen. De ruimte die ze gekregen heeft betreft het maximale bouwvergunningen ze uit mag geven.

Nieuwbouw in West Maas en Waal. 

Als het evenredig verdeeld moet worden betekent dit voor Beneden Leeuwen 10 woningen per jaar, voor Dreumel 5 woningen, voor Wamel en Boven Leeuwen ongeveer 4 woningen per dorp voor de Maasdorpen Appeltern, Alphen en Maasbommel rond de 2 woningen per dorp en een voor Altforst.

Uiteraard zal de vraag bepalen waar de woningen naar toe gaan. Maar het is wel duidelijk dat er niet niet veel te verdelen is. Dit gaat vooral de onderkant van de van de markt raken. Voor deze categorie bouwt men het liefst meerdere woningen in een project om de bouwkosten zo laag mogelijk te houden.

Wie en woning in West Maas en Waal zoekt zal ook moeten kijken
naar te koop staande woningen De markt van te koop staande
 woningen is veel groter dan die van nieuwe woningen.

Voor de gemeente zal het een moeilijk taak worden om de nieuwbouw goed te verdelen. Ook zal de gemeente blijven bewaken dat toegezegde woningen daadwerkelijk gebouwd gaan worden. 

Overigens wordt de totale woningmarkt voor het grootste deel bepaald door bestaande woningen. Wie op zoek is naar een woning in West Maas en Waal zal vrijwel zeker ook kijken naar bestaande woningen op de woningmarkt.

Meer: http://www.westmaasenwaal.nl

MaasWaalWeb, 9 juli 2018