Maas en Waal
Inloopavond project "Meanderende Maas"

Donderdag 14 juni, 16.45 - 21.30 uur, is er in Acropolis, Broeder Everardusplein 1, Megen een inloopavond met informatie over het project "Meanderende Maas".

Op deze avond zijn er op 17.00, 19.30 en 20.15 uur presentaties over het project Meanderende Maas. Verder zijn er op deze avond aan het project verbonden deskundigen aanwezig die eventuele vragen kunnen beantwoorden.

De prachtige rivier de Maas vanaf de dijk bij Appeltern

Meanderende Maas is primair een project voor het scheppen van meer ruimte voor de rivier en het verbeteren van de Maasdijken. Hierbij zal het eerst gewerkt worden aan de dijken die bij zeer hoog water het grootste gevaar zijn voor een dijkdoorbraak vormen. De zuidelijke Maasdijk tussen Ravenstein en de sluis bij Lith is een dijk die men op korte termijn aan wil pakken.

 De voorbereidingen voor het project lopen, naar verwachting, door tot 2023. De werkzaamheden aan de dijken, rivier en uiterwaarden zullen uitgevoerd worden van  2023 tot en met 2028.

Tegelijkertijd zal men werken aan verbeteringen van natuur, recreatie, cultuurhistorie, leefomgeving en economie rond de rivier.

Meer:
http://www.meanderendemaas.nl

MaasWaalWeb, 10 juni 2018