Druten
Dickensdag brengt je terug in de tijd

Zondag 16 december, vanaf 11.00 uur,  is in het centrum van Druten (voornamelijk Kattenburg, Markt en Hogestraat) Dickensdag. Een groots opgezet Dickens Festijn dat het Maas en Waal van vroeger laat herleven, met in de straten dames, heren en kinderen in de klederdracht van de tijd van Dickens (rond 1850  - 1900), muziekgroepen die bekende kerstliedjes en traditionals brengen, oude ambachten, koetsen, koetsiers, paarden en nog veel, veel meer.

Zo ging men vroeger naar een bijzondere gebeurtenis.
Je ziet het allemaal op de Dickensdag in Druten

De dames in de mooiste zondagse kleren, de kinderen in de tobbe schoon geboend, en vader, deftig en streng. Er was toen nog niet zoveel te doen als tegenwoordig, maar wat er was werd met met hart en ziel gedaan. Zingen in het koor. Natuurlijk in de kerk, maar ook op bijzondere dagen en gebeurtenissen.

Hoe Dickensdag beleven

Het mooiste is het gewoon rondslenteren door het achttiende eeuwse Druten, met zijn marktkraampjes, oude ambachten, deftige dames, waardige heren, soms een dominee, non, pastoor of pater, eendenhoedster, paarden en hun rijders, kraampjes met van alles en nog wat, muzikanten, zwervers en nog veel, veel meer.

Vergeet mobieltje, internet en Facebook en praat gewoon met bekenden en vreemden die je tegen het lijf loopt.

Het speciale Maas en Waalse aan de Drutense Dickensdag

Alles uit de tijd van Dickens is terug op de Dickensdag. Maar ook de nieuwigheden, want ook in Maas en Waal deed de nieuwe tijd zien intrede. De grote steenfabrieken, de ijzeren scheepswerven, de tabak waarmee een tijdlang goed verdiend werd, het fruit voor de steden in het westen van Nederland en de tram van Nijmegen naar Wamel. "Woar mot da toch heen, woar mot da toch heen..." zal er vaak gezegd zijn bij de dorpspomp en in de café's in het dorp.

Zet alles op zij en zorg er aanstaande zondag ook bij te zijn op de Dickensdag. Die mag je niet missen.

Gratis parkeren

Vanaf 11.00 uur rijden een pendelbusjes naar de gratis parkeerterreinen op De Gelenberg en in Westerhout -Zuid (achter de Karwei) .

Geniet er van. We zien je op Dickensdag...

 Naar Fotoboek Dickensdag 2011

Meer: http://www.dickensdruten.nl